Söndag och snart EM - då smäller det!

Igår var jag ute på ett ställe som har ryktet att vara superflashigt och bara släppa in folk med glänsande skor. Kanske glänste jag så mycket så att mina gamla högstadiepolare som drog med mig dit kom in eller så är ryktet bara bullshit. Jag tenderar att tro mer på variant 2.
Musikstilen kallades för "Partymix" vilket gjorde mig lite skeptisk i början när diskussionen gällde vad som skulle hittas på efter ölandet på invigningsfesten för den nya stationen. Min gamle högstadiepolare (nu polare, då bara störig tonåring) K och hans gymnasiepolare N övertygade mig om att jag skulle hänga med dem till ovan beskrivna Du Theatre. Huvudargumentet: "annars måste vi dansa med varandra igen." Haha...
Inträdet var absolut värt 20 schweiziska pengar eftersom musiken var riktigt bra, stämningen på topp och inför stundande EM bjöds det på gratis öl och de tio bästa EM-låtarna. Eftersom Living la vida loca och Love Generation kom på andra och första plats var det okej att stå ut med alla schweiziska bullshitlåtar som har skrivits inför fotbollsstorhändelsen. Skoj hade vi i alla fall. Så himla roligt att helt plötsligt umgås med folk som man har känt i flera år men aldrig trodde att man skulle vara kompis med på riktigt... Skumt, men härligt! Framförallt eftersom det nästan bara är pojkar. Igår var jag enda tjejen med ett gäng på en 7-8 pojkar. Inga kommentarer om det.

Sista festhelgen på ett tag i alla fall för på tisdag bär det av till svenska rivieran. Råå by the sea! Härligt! Mamma berättade om sommarvärme, havsbad och solande på playan... Längtar! Efter några dagar kommer vi tillbaka till EM hypen och jag till alla mina jobb. Det är helt otroligt vad två lag, ett gräsplan och en boll kan göra med ett helt land! Geeesh! Jag är ju inte sådär superfotbollsintresserad, men jag ÄLSKAR allt runtomkring såna stora events som detta. Det kommer ju vara fest hela tiden! Massa härliga människor, massa på gång, musik, folk på gatorna... För en gångs skull är jag på rätt ställe vid rätt tillfälle!
 Så här ser min kalender ut:
2.juni: hudläkare, jobb 12-17
3.juni: jobb 8-12, flyg till Kastrup
5.juni: jobb på Fahlmans, studentfiranden
7.juni: biltåg tillbaka till basel, därifrån direkt till stadion för att duka
8.juni: stadion för att duka
9.juni: stadion jobb 14-00  (HOLLAND-ITALIEN)
10.juni: jobb restaurang 10-14/18-22  SVERIGE-GREKLAND
11.juni: jobb data 8-17
12.juni: stadion duka
13.juni: stadion jobb 14-00
14.juni SVERIGE-SPANIEN  eventuellt radio11 eller restaurangjobb
16.juni: stadion duka
17.juni: stadion jobb 14-00 (HOLLAND-FRANKRIKE tänk om Sarkozy verkligen kommer...)
18.juni: SVERIGE-RYSSLAND ev radio11 eller restaurang eller data
efter det är det oklart hittills... in i dimman... för då börjar ju finalspelen=)

Nu måste jag bara berätta om gårdagens radioinspelningar. När jag kom till studion visade A mig runt, han verkade totalstressad och hade inte hunnit äta på hela dan. Han visade mig en dator mittemot redaktionsteamet och gav mig två papper med fyra texter. "Här översätt detta, skriv ut det, gå ut och läs det högt en fyra fem gånger, sen spelar vi in." Okej... Jag blev lite överrumplad men inte mer än att jag kunde samla mig på två sekunder, ta av armband och klocka och sätta igång att skriva av texten samtidigt som jag översatte. Skönt att jag har en hjärna som fungerar för tolkande och spontanöversättningar. En av de egenskaper som jag egentligen borde vara stolt över. Efter att ha översatt vägbeskrivningarna från stationen till stadion, från stationen till fanområdet, från stationen till radio11location för Bern, Zürich, Basel och Genève skrev jag ut det och gick ut i solen och läste varje text fem gånger. Högt och tydligt, markerade intonationer och gjorde små varningstecken inför snubbelpassager. Sen sattes jag i ett litet litet inspelningsbås inuti studion. På med hörlurar, upp med volymen, andas djupt, och så körde jag igång. Det gick nästan på första försöket, några gånger läste jag fel och fick läsa om men allt sånt går ju att klippa bort och ihop efteråt, likaså trollade A bort andetag, för långa pauser och för starkt aspirerade t:n, och f. Riktigt spännande. Nu lyssnar jag på radio11 och det är riktigt roligt att ha träffat de människorna som hör till rösterna som hörs. De började sända imorse. Ascoolt!
De ville att jag skulle hjälpa till när Sverige spelar, så vi får väl se om det blir några intervjuer eller samtal med svenska radiostationer. Så himla coolt också att komma i kontakt med andra som kan en massa språk och en del mediemänniskor. Riktigt skoj! Man brukar väl säga att networking är det viktigaste för en karriär. I do my best=)

A tyckte det hördes att jag hade jobbat med min röst förut. Jag talade jämt, tydligt och hade en angenäm ton på rösten. Snacka om komplimang! Framförallt när det kommer från ett radioproffs!!!

Och just det, om ni har några tips om bra svenska låtar som ni tycker kunde spelas på radio i Schweiz, så snälla snälla hör av er!!! Jag är rädd att det bara blir en massa ABBA och Roxette annars... Det vore väl synd. Jag ska i alla fall ta med mig musik från Sverige nästa vecka=)

Föresten så är radio11 främst på engelska så gå in på
www.radio11.ch och lyssna livestream. Faktiskt helt okej musik också=)

Nu är det veckostädning som gäller. Packa och tvätta och förbereda inför några tuffa men roliga veckor. Det lär bli mycket onyttigheter i form av socker och kopiösa mängder koffein för att klara av de närmaste tre veckorna, men det tror jag det är värt!!

puss på er!

Åh, en annan riktigt bra nyhet är att det Schweiziska folket lät sitt sunda förnuft styra beslutet i omröstningen och röstade NEJ till Einbürgerungsinitiative! Tack! Känns tryggt, nu kan jag stanna här ett tag till.... =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback