This time it is over...

Jag hatar när saker tar slut. Jag hatar när känslor tar slut. Och jag hatar maktlösheten.
Det är slut.
Slut!
Och det känns som att jag var den enda som inte såg det.
Ingen jag har berättat det för har varit överraskad. Ingen!
Jaha, så det tog slut nu... Mmm, jag anade det...
Eller till och med: Jag vet, jag hörde det!
Var det slut redan innan jag fattade?
Känner mig så naiv!
Jag som verkligen trodde att jag kunde vara prinsessan med stort P. Att du var min prins var ju helt självklart. I min värld...

Men jag kutar vidare, fortare och fortare, tar på mig mer och mer för att slippa tänka, slippa känna, slippa drunkna...
Ännu blöder såren...

Tack ni vänner som håller mig över ytan! Tack!

It feels like I'm losing myself again...

You used to love me but  now you're not sure...

It feels like I'm losing myself again... this time it might be over...

Musiken pärlar ur högtalarna... Solen skiner. Varför kan inte vädret vara mer anpassat efter ens stämning? Varför ska den dumma solen alltid skina när man mår dåligt?
Osäkerhet. Smärta. Sorg. Inte ilska, bara en massa sår.

Kastar man sig ut får man räkna med att slå sig illa.
Låter man murarna rasa får man räkna med att bli överfallen.
Ger man sig hän får man räkna med att någon tar en kniv, kör in den i hjärtat på en och vrider om.

"Det känns som att något saknas"
Vad??? Om det ändå fanns något att ta på! En anledning, den behöver inte vara bra, men då hade jag åtminstone en anledning...
Vad som helst! Säg att du inte kan vara med mig för att jag har stora fötter! Eller för att jag inte är skriven i Sverige! Eller för att min släkt är knäpp! Eller för att jag pratar för mycket! Eller för att du inte tycker jag är snygg!
Då skulle jag kunna tänka: Vilken idiot han är som inte vill vara med mig bara för att...
Då kunde jag åtminstone bli förbannad...
Nu är jag bara maktlös! Det är så orättvist!

Nu när jag för en gångs skull äntligen är kär...

It feels like I´m losing myself again...

Love is all we need... Is it?

Slowing down one's step
Quieting one's breath
Sharpening one's eye
Deepening one's thoughts
Seeing the truth
Recognising the essential
Living and learning to love

It is a beautiful world. And yet, there is only one thing of value:
Being close to the ones I love.
They are the shells that protect me, the air on which I fly and the straw on which I fall.

There are things that do not grow on trees, that we cannot learn at school and which money cannot buy.
It is the art of seeing the world through your heart.


LOVE IS ALL WE NEED <3 xx    påstår iaf Oui. Jag håller med och undrar om man överhuvudtaget kan leva utan kärlek.
Menmen, funderingarna går sin egen väg. Tviveln har inrett sitt bo strax höger ovanför solar plexus. Det är inte jag som tvivlar från början men den sjukdomen smittas. Svårt att låtsas när den andra tvivlar. Jobbigt jobbigt... Men men, sånt är livet. Apparently.
 

JAAAA!!!

Haha, 2 positiva inlägg idag (minst!) Woho!
Det här är helt otroligt! Jag är antagen till Genusvetenskap B! Det går uppför för mig! Ljusare och ljusare för var timme!!!
yes yes yes, NU kör jag igång mitt nya jag! Inte seriösare, inte mindre flummigt, men med MYCKET mer motivation, glädje, självförtroende, tillförsikt och KREATIV ENERGI på alla nivåer!

JAAAAAAAA!!!!! Det här blir kul!

Oh yeah, I'm back!!

Nu börjar jag komma tillbaka på riktigt! Igår kändes det som att jag hade kommit till exakt samma plats som för ett år sen. Ångesten var densamma, ensamheten var densamma, aptitlösheten var exakt densamma... Efter en promenad med M som kommer lämna staden när tiden är inne och i detta samband ett långt, djupt och inspirerande samtal. Kände av åldersskillnaden på ett väldigt, väldigt positivt, motiverande och lugnande sätt. Tack!
Efter ett msn-samtal med frkpyttis tog jag mig tillslut samman och lagade lite mat, hade som tur djupfrysta wokgrönsaker i frysen (definitivt en bra uppfinning! både frys och hemköps wokgrönsaker) och sen kom jag iväg till affären för att handla lite... Veckoinköp för 250 spänn, det kallar jag ekonomiskt! Det gäller att handla rätt och lagom=) (jag är inte den som lever på nudlar så för mina förhållanden är 250 kronor lite! Fyllde korgen med både frukt och grönsaker efter humör=)
Solen sken på mig och fick upp mitt humör en hel del.
Promenad till Coop m storasyrran/älsklingsgrannen och hennes polare A från grannkorridoren följdes av kvällsmat och lite godis (jag skulle ju inte men C köpte och då kan jag ju inte motstå...) i TV-soffan. Prinsen ringde och min dag var räddad.
Packade upp helt innan jag gick o lade mig alldeles för sent.
Hann också få ett mejl från Herr General som ville att jag skulle bli fadder eftersom han hade fått avhopp! Såå roligt! Självklart svarade jag JA, jag vill!!
Blivande nollor, jag ska nog ta hand om er... Moahahahahahah!!!

Idag var jag uppe rätt tidigt (innan 8!) och stoppade lite tvätt i maskinen innan jag drog ut på en halvtimmes innanfrukostpromenad som nu ska bli en vana (vi får väl se hur bra det kommer gå...), sen en skön dusch och kalorifattig frukost (ett kokt ägg, ett knäckebröd minirut m minilätta och 2 skivor rökt skinka och tomat), sen lite mer tvätt.

Hade egentligen tänkt dra med R på en promenix, men hon var utloggad på msn... En annan dag! Eller hur?

Kl 13 träffar jag Tistla. Mysigt med lunch! Dessutom blir det grillning ikväll!

Jag växer och börjar bli stark! Nu är jag tillbaka där jag var innan jag åkte söderut. Men många viktiga erfarenheter rikare och med en enorm vilja att lyckas och tro på mig själv! Mitt mål: Hitta tryggheten i mig själv så att jag kan känna mig trygg var jag än är och har självförtroendet så att jag kan använda mitt stora hjärta till att älska mina medmänniskor!

Måste dessvärre göra er besvikna som hade velat komma och äta kanelbullar.... det får bli fullkornkex eller frukt istället! För nu är jag stark nog att inte gå upp 10 kg i år igen!

Baby keep smiling, you know the sun is shining!
(Kalla mig fånig, men jag tycker faktiskt Lou Bega är grym! Brahumörmusik på högsta nivå!)

Började falla...

Dikten på bloggens startsida är av Eeva Kilppi och beskriver mitt liv perfekt. Men jag har inte kommit så långt.
Känns som att jag bara faller och faller. Ett gult löv, det är jag det. Ni, vet ett sånt gult löv som faller av träden redan i juni, som liksom inte lýckas hålla sig fast vid trädet som ger det kraft att leva. Jag vet inte riktigt vad trädet motsvarar i mitt liv. Förmodligen har jag aldrig riktigt haft nåt tag att tappa, jag har väl alltid virvlat runt i luften, kanske fastnat vid ett annat löv ibland, sen fallit igen...

Jag avskyr att falla...

Någonstans sitter ändå hoppet kvar. Hoppet om att en dag förvandlas till den där fjärilen, som bara flyger iväg, försvinner, viktlöst, buren av silferna ut mot ingenstans...

Vad jag längtar!

Men än så länge är jag bara ett gult löv som faller, en bit bark som flyter på floden, eller kanske mer ett sjömärke ute på havet, jag är ju ändå inte fri...

När kommer dagen då jag landar eller flyger bort?

Misslyckad

Jag känner mig misslyckad. Denna vårtermin har jag lyckats ta 7.5 poäng av 30 vilket nu innebär att jag inte får läsa b-kursen såklart... Det är så olikt mig. Jag som alltid har lyckats, alltid varit duktig, alltid kämpat för att lyckas. Nu orkar jag inte. Jag har aldrig riktigt kunnat förstå dom som inte skriver sina uppsatser fastän dom har tid, alltid undrat varför folk inte bara tar tag i saker och ting. Nu är jag själv helt apatisk och tar inte tag i något, eller jo det gör jag ju, men ändå inte... Seminarieuppgifterna som jag fortfarande inte skickat in har jag vetat om, kämpat med sen april. Varför gjorde jag dom inte direkt? Varför satte jag mig inte ner och skrev de par sidorna som behövdes? Varför? Jag fattar inte, det är bara så himla onödigt. För nu sitter jag här och har ångest för att jag måste ha 15 poäng till för att läsa b-kursen och det vill jag så gärna för jag behöver, jag vill verkligen, hittade tillbaka till mig själv! Jag står inte ut med den eländigt stökiga Ebba jag är nu, det är bara inte jag! Okej, jag har kanske aldrig varit perfekt organiserad, eller superordentlig, men jag har ändå alltid haft koll på allt jag skulle göra och hann med en massa annat också. Nu då? Nu sitter jag här, tillbaka i Helsingborg, efter en och en halv vecka i Bern. Jag är helt slut, jättetrött fastän jag inte gjort något egentligen, har ingen lust att hitta på nåt, orkade knappt gå och handla... Det regnar och är allmänt trist. Jag saknar prinsen och är nervös inför att träffa honom igen på måndag, samtidigt som jag såklart ser fram emot det minst lika mycket som ett barn ser fram emot julafton. Det är knappt 5 veckor sen vi sågs sist. Alldeles för länge för ett så ungt förhållande, hoppas det blir bra ändå... Borde tala om för mina föräldrar att jag missat att tacka ja till kursen som jag var villkorligt antagen till, men dom lever fortfarande i den perfekta illusionen att jag är "jätteduktig" och "klarar av det här jättebra" och säger bara att jag är intelligent och smart och fin och duktig och att det säkert kommer att bli jättebra... Dessutom saknar jag nu också mina schweiziska vänner som jag träffade förra veckan och i början av denna. Kände verkligen att dom bor kvar i mitt hjärta fortfarande och att jag älskar dom så mycket... Men samtidigt ser jag fram emot att komma hem till Örebro, till mina vänner där och till min prins... (Han ringde föresten precis, så nu känns det bättre och jag vet att det kommer att bli bra, iaf det med prinsen, resten av mitt liv är i nuläget ett diffust svart hål...)
Det är svårt men ändå vägrar jag att låta mig besegras. Jag har aldrig misslyckats förut, aldrig tappat fokus på det sätt jag gjort det senaste året, aldrig förlorat så mycket av mig själv, men heller aldrig lärt mig så mycket om mitt egna liv och mitt hjärta, aldrig lidit så mycket för någon annans skull, aldrig växt så mycket, aldrig gått igenom så mycket, aldrig byggt upp en så tjock mur för att sedan riva den igen, aldrig kastat mig ut i en så oviss framtid, aldrig älskat så som jag gör nu... Så jag kämpar på!

Hon som är chef där jag jobbade i somras ringde och sa att hon förstod att jag inte riktigt kände för att jobba på hemvården igen eftersom jag mår så dåligt av det, eftersom jag bryr mig så.
-Jag förstår det du skriver om att det gör ont att se allt det här, att du tar åt dig så mycket
-Jag engagerar mig nog lite väl...
-Ja, du engagerar dig... Du är en så¨fin tjej, verkligen, och jätteduktig. Du har ett stort hjärta. Människor som du, som har ett så stort hjärta mår ofta som du skriver... Jag kommer sakna dig. Verkligen. Det var jättetrevligt att du jobbade här hos oss i sommar. Och om du nån gång behöver referenser så är det bara att du hör av dig.
-Tack.

Vad gulligt av henne att ringa, tänkte jag. Hon är så himla trevlig. Stort hjärta, ja, kanske.... Men vad har jag för nytta av det? Det gör ju bara ont.   Efter att ha gråtit en stund såg jag mig själv i spegeln och sa högt till mig själv som jag gör ibland när jag är ensam: Visst, det gör ont. Men det är väl i alla fall bättre än att vara så avtrubbad som du var i vintras, då inga känslor fanns kvar utom möjligtvis ilska och naivitet. Ta vara på ditt stora hjärta istället, nu när folk äntligen ser att du har det igen! Njut av att känna. Livet är kanske inte lätt, men det är underbart även när det gör ont. Lev intensivt!
Det sa jag till min spegelbild som tittade på mig med trotsiga rödgråtna ögon...

Misslyckad?

Jag hatar...

Jag hatar "sista". Det här lilla ordet som beskriver något så stort. Sista gången man kramar någon, sista gången man träffar någon, sista cigaretten, sista drinken, sista ögonkastet, sista leendet, sista dagen - sista.
Det smakar så beskt...

Jag hatar när saker tar slut. När vänskaper tar slut, när fester tar slut, när förhållanden tar slut, veckan tar slut, när resan tar slut, när dagen tar slut, när kaffet tar slut, när semestern tar slut...

Jag hatar att behöva konfronteras med mig själv.

Jag hatar att tappa kontrollen.

Jag hatar att falla.

Jag hatar att vara maktlös, att inte kunna förändra.

Jag hatar att inte ha någon energi.

Jag hatar att behöva bestämma mig.

Gamla existentiella frågor

Hittade ett papper, eller ja, egentligen tre papper, med frågor som jag skrev för några år sen. Stora frågor, såna som man typ aldrig kommer att kunna svara på, men alltid går och funderar på... I alla fall jag - men det är väl för att jag är lite konstig...=S

Här är dem. Ni kanske känner igen er...

-Varför lever de fulaste fiskarna längst ner i mörkret i havets djup?
-Hur lär sig fåglar flyga?
-Varför måste människor lära sig att gå medan elefanter kan det så fort de föds?
-Finns det någon legitim anledning för eller mening med krig?
-Kommer någonsin ett krig att sluta bra?
-När parade sig de första myrorna?
-Varför vill människor veta allt?
-Varför finns det elaka människor?
-Tänker män verkligen på sex så mycket som det påstås?
-Varför är männen starkare i kroppen men svagare i hjärtat än kvinnorna?
- Varför har människan inte vingar?
-Finns det flyttfåglar som inte hittar hem?
-Vad händer med kameler som bryter ett ben?
-Hur ser Gud ut?
-Finns det fler dimensioner?
-Hur många?
-Finns det teorier som förklarar allt?
-Vem vet mest?
-Varför gör vi alltid illa varandra?
-Har döden ett slut?
-Vad kommer i så fall efter döden?
-Är det rätt att människan antar att djurorgan funkar som våra egna för att kunna förklara världen?
-Är det fel att äta kött och fisk?
-Hur ska man tolka bibeln?
-Varför finns det olika religioner?
-Varför tror inte alla männsískor på samma gud?
-Eller är det det de görf fast med olika namn?
-Kan man vara feminist och ändå älska?
-Är alla människor otrogna?
-När föddes Gud?
-Varför, hur och när uppstod eller skapades änglarna?
-Har änglar vingar så som da Vinci målade dem?
-Har kärleken någon färg?
-Varför är det så svårt att vara kär?
-Kan man vara kär i någon hela livet?
-Varför finns det demoner?
-Finns det en partner till varje människa?
-Hur länge kommer jag att leva?
-Vill jag veta?
-Hur länge väntar man i ett liv?
-Finns det snälla troll?
-Vem uppfann pengar?
-Varför väljer kärleken de bökigaste vägarna med tätast björnbärssnår
-Hur lång tid tar det för en värld att  förstöra sig själv?
-Hur lång tid kommer världen att finnas kvar?

Chock-krock med mitt gamla liv...

Hmmm, var ska jag börja, har egentligen en massa att skriva om sommaren, om alla mina möten med gamlingarna pa jobbet, mina arbetskollegor, det underbart vackra brölloppet jag fick vara med pa i Örebro, min resa upp dit och tillbaka ner till ensamheten efter en helgs tvasamhet, olusten att jobba igen, regnet som öste ner pa mig varenda dag, min cykelolycka da jag voltade över en bildörr, saknaden efter prinsen, mina föräldrars 50arsfest da jag var toastmadame och efter ansvaret var över fick i mig lite väl mycket starksprit, mina sista dar pa jobbet när gamlingarna inte ville att jag skulle sluta, graheten denna sommar har kommit med, tankar om kärlek och längtan, en otroligt bra bok som handlar om en tjej som har synestesi efter en lcd-trip och smakar färger och ser ljud.

Men istället för att skriva om allt detta skriver jag om hur det känns att komma tillbaka till Schweiz efter ett halvar.
Det är jätteskumt. Det är sommar igen, precis som innan jag akte, folk har ledigt, det är kvavt och varmt och lummigt, jag försöker träffa sa mangas vänner som möjligt, precis som innan jag akte för ett ar sen.
En stor skillnad är att jag inte har nagon pojkvän ett kvarter bort som hänger efter mig och vill träffa mig precis hela tiden, jag far liksom vara ifred med mina tankar, mina känslor, mitt bearbetande av allt som händer... Den här gangen handlar det bara om mig.
Men hela det aret jag nu har varit i Örebro känns sa overkligt. Det känns sa langt borta och det finns liksom inte i den här verkligheten. Jag skrev ett brev til prinsen idag, för att det skulle bli verkligt.
Har insett att jag är en skrivarmänniska. Inte för att jag skriver bra eller för att det jag skriver är läsvärt, för det är det oftast inte, men för att jag behöver det. Mina tankar, mina känslor, mina erfarenheter blir inte verkliga för en jag far skriva om dem. Jag maste sätta ord pa det för att det ska bli pa riktigt.

Ni som har varit ifran eran partner ett tag vet att man bygger upp en ny verklighet efter ett tag. För att sta ut. För att inte ga sönder av längtan och saknad.
Jag kämpar för att det förhallandet jag har med min prins ska vara verkligt även här. Jag vill hellre att det gör ont än att det tynar bort!

Förresten sa känns det riktigt bra att veta att jag ska tillbaka till Örebro igen, inte bara för prinsens skull, för att jag helt enkelt trivs där och känner mig hemma. Här känner jag mig främmande och vilse, för jag har avslutat den här verkligheten, jag har suddat ut allt jag gjort med mitt ex, det känns som att jag har gjort allt det vi gjorde tillsammans ensam... Som att bara jag var i Oslo, som att bara jag var i Stockholm, Venedig, Korsika...
Jag har lärt mig mycket av det förhallandet, men har skakat av mig det. Aldrig mer ska jag ge upp mig själv, aldrig mer ska jag svälja orättvisa, aldrig mer ska jag anpassa mig efter nagon pa det viset! Aldrig mer!
När jag ser gamla bilder känns det som att det inte var jag.
Jag har sant avstand till mitt liv, att jag känner mig som nagon som betraktar nagon annans liv och öde. Jag känner knappt igen mig själv, men jag trivs bättre med mitt nya jag.

Vi ses igen i Örebro. Da ska jag bjuda alla jag känner pa kanelbullar och mjölk, när helst ni vill!!