Drygt en månad stod jag ut

För drygt en månad sen började jag jobba på restaurang och idag (igår fredag) sade jag upp mig innan jag ens hunnit skriva på mitt kontrakt. Anledning: Jag stod inte ut.
Det finns människor som är vana vid att folk skriker på dem, människor som det inte gör något att man skäller på dem i ena stunden och är bästa vänner andra stunden, människor som är starka nog att veta att de gör ett bra jobb fastän det enda de får höra är det som är fel. Jag hör inte till de människorna. Jag klarar inte av falskheten i att chefen i ena stunden skäller på en och idiotförklarar en för att man gör på sitt eget sätt istället för på hennes som hon ju "faktiskt har förklarat tusen gånger", och i andra stunden låtsas vara polaren som frågar hur man hade det ute i helgen, eller hur en svensk påskmiddag ser ut.

Givetvis blev hon stenförbannad när jag sa att jag inte tänkte jobba vidare och sa åt mig att gå och inte komma tillbaka alls. Jag hade ändå kunnat gå med på att jobba april ut om det var kris på presonalfronten, men det ville hon inte. Istället tyckte hon att det var oförskämt av mig att sluta nu när det skulle bli mer och att mina kolleger säkert skulle vara "tacksamma" för att jag lämnade dem i sticket och till sista sekunden försökte hon ge mig skulden, få mig att känna det som mitt fel. Förmodligen hoppades hon på att jag skulle komma krypandes Snälla, jag kan väl få jobba i april ändå... Men saken är den att det här är min rätt. Har man provtid så får man faktiskt säga nej om det är så, det är ju det provtiden är till för. Och hon får skylla sig själv att hon skrev kontraktet från första februari, annars hade jag ju varit kvar en månad till...

Jag är i alla fall lättad, även om det känns konstigt och lite dumt att vara arbetslös igen, bara att sätta sig och skriva ansökningar på nytt. Och träna! Träna träna träna! Och repa inför intagningsprovet...

En av Pappas arbetskolleger frågade om jag kunde ge hennes dotter mattehjälp. Självklart. Geometri: speglingar och vinklar. Inga problem, det gör jag jättegärna, så nåt att göra har jag i alla fall och även om det blir mycket mindre pengar så kommer jag att ha mycket mycket roligare med det!

Jag är stolt över mig själv som tog det här steget idag och på så sätt räddade mig själv från att dras ner i en allvarlig depression. Dessutom insåg jag igår kväll (torsdag alltså) att det jag får absolut mest kraft och ork av är dansen. Fastän det är balett som ju är förhållandevis krävande, så förvandlades gäspande jättetrötta Ebba till ett energipaket på en och en halv timme. Trots intensiv träning! Det är exakt sånt jag ska hålla på med!
Så nu är det Musicalacademy nästa som gäller! Full fart! Inte en tanke på vad som egentligen händer om jag kommer in, eller vad som händer om jag inte kommer in. Det spelar ingen roll. Nu är det träning som gäller! Jag ska ha roligt och tänja på mina egna gränser!

Shit vilken frihet faktiskt att aldrig mer behöva jobba på den där restaurangen. Slippa oroa mig över att chefen är där, eller över att kollegerna är bossiga, eller raggar på mig. Chefen där har problem, men jag orkar inte må dåligt för det längre. Jag behöver inte det. Jag är ämnad för nåt större!
                              Gud vilken fin insikt! För en gångs skull är känslan äkta, jag intalar mig det inte bara utan jag känner det i varje cell: Jag är ämnad för nåt större!

God natt compañeros

Och förresten: Kolla på No coutry for old men! Sååå spännande som en film bara kan bli!


Vad har jag att förlora om jag satsar allt?

Kriget fortsätter.

En del av mig vill ge upp. Kasta handuken, kapitulera, ge vika. Jag pallar inte längre.

En annan del av mig vägrar ge upp. Vägrar låta någon annan bestämma över mitt liv, vägrar göra samma misstag en gång till, vägrar ge vika. Jag ska lyckas, jag vet att jag kan, jag ger aldrig upp!

Det är en kamp som sliter i mig och gör mig förvirrad. Och så fruktansvärt trött.
Orättvist med tanke på att eksemen och klådan har stuckit ner mitt självförtroende som nu ligger och rycker i försök att överleva attentatet. Läget är labilt. Det kan gå precis hur som helst. Håll tummarna att det överlever!

Jag önskar att jag hade ett mål.
En dröm.
En mening.
En anledning.
Hopp.


Jag väntar... Ibland tar krig tid. Min största önskan är att det ska bli fred en dag.

En tanke som slog mig: Vad har jag att förlora om jag satsar allt? Allt? Och vad har jag att vinna om jag inte satsar någonting? Inget?

Tack och lov är det en ny dag imorgon. Vem vet vad som händer då?

Kriget fortsätter...

Det kliar, det svider, det spänner. Händer, ansikte, hals, lår, vader. Jag vågar inte äta för det skulle ju kunna vara något av det som jag är allergisk mot. Frukt? Müsli? Bröd?
Jag är så trött på att inte veta. Så arg. Men jag vet inte vem jag ska skrika på.
Jag vill ha sol, värme, vår! Jag vill veta vad jag ska ta mig till med mitt liv! Jag vill veta hur jag ska göra med jobbet! Jag vill ha mina vänner omkring mig! Jag vill bort härifrån! Jag vill vara någon annan! Jag vill ha svar! Jag vill slippa se ut så här! Jag står inte ut! Jag vill vara stark nog! Jag vill få äta choklad och godis och ägg och mjölk! Jag vill inte vara allergisk! Jag vill komma i balans med mig själv! Jag orkar inte mer!!!

Jag hatar mig själv för att jag inte lyckas ta tag i det. Jag hatar mig själv för att jag inte kämpar, för att jag låter andra bestämma över mig, för att jag inte vet. Jag hatar mig själv för att jag inte är den som jag borde vara!

Jag hatar mig själv för att jag vägrar ta emot hjälp och göra något åt det hela.

Ångesten och ensamheten kommer krypande. Det är inte första gången, men det är första gången som jag på allvar överväger att ge efter.

Men någonstans, långt inne i mig, rör sig något. En röst gör sig hörd. Först viska den, flämtar till, stammar. Nej, tillåt det inte! Du får inte. Sen blir den högre och högre, nästan tydlig. Den får över hjärtat och själen på sin sida. Jag inser att det är den rösten som har hindrat mig från att sluta, från att ge upp, från att hoppa. Det är den rösten som om och om igen har gett mig hopp om att det finns något bättre, en framtid som väntar,  ett liv för mig.
En egendomlig trots växer fram i mig. Jag ser för mitt inre öga en bild av något som reser sig ur en hög av aska, Något som blir till, som lever upp igen. 

Det här är faktiskt mitt år! Men bara om jag gör det till det!

Varför vill då snön inte sluta falla? Varför? 

Kriget fortsätter... 

Till en speciell man i mitt liv

Det finns en person som betyder väldigt väldigt mycket i mitt liv just nu. Mer än någon annan just nu faktiskt.
Jag har känt honom så länge jag kan minnas nästan, han har alltid varit i närheten. Det finns ingen annan människa som jag har bråkat med så mycket, ingen annan som har dängt en kratta i huvuden på mig eller gett mig ordentliga bitmärken på ryggen och armar, ingen annan som jag har skrikit på så mycket eller varit så arg på så många gånger. Det finns ingen annan som har tagit sönder så många av mina saker, ingen anna som har fått mig att smälla i dörrar eller svära högljutt, ingen annan som har retat och dissat mig så mycket, men heller ingen annan som har försvarat mig så eller brytt sig om mig så mycket...
Just nu finns det ingen annan som försöker förstå mig, hjälpa mig och ta hand om mig på det sättet som han gör.

Nej, det är ingen barndomskärlek, nyfunnen själsfrände eller nåt annat skumt sådant. Jag pratar om Brorsan!
Min underbara, fina, snygga, duktiga, omtänksamma, förstående Brorsa!

Anledningen är mitt sammanbrott idag. En decimeter snö, en buss som inte gick, för kalla temperaturer, för lite sömn, för mycket duktighetssträvan, ovetande och osäkerhet inför min framtid, allergin, eksemen fick allt att kollabera. Jag pallar bara inte längre. Och medan alla andra tyckte jag var jobbig och överreagerade och "tappade konceptet" var han den ende som fattade att problemet är att jag inte har nåt koncept.
Han håller om och tröstar, finns där, muntrar upp, är sig själv och tar hand om och det bästa av allt, han märker när det är nåt fel med mig. Han märker det direkt.
Jag får dåligt samvete av att jag gråter ut mot Lillebrorsans axel, men på sätt och vis har han kommit så mycket längre än jag i livet. Han vet vad han tycker om att göra, han har hittat ett yrke som han älskar, han är sig själv och faktum att han så tidigt var tvungen att bestämma vad han skulle bli har gjort honom vis.
Jag beundrar honom väldigt och på många sätt avundas jag honom också, men framförallt unnar jag honom att han mår så bra, och jag är så tacksam att jag får vara hans syster!

Tack! Älskar dig, Brorsan!

Nya tag

I morse visade vågen snälla 61,9 kg vilket är väldigt bra med tanke på all den mat jag satt i mig sena kvällar förra veckan... Tänk vad lite jag skulle väga om jag inte hade ätit när jag kom hem... Men men, nu ska jag ta nya tag, för nu har jag ett konkret mål inom några veckor och detta målet heter Casting för Swiss Musical Academy i Bern
Den 21 april smäller det förutsatt att jag även efter besöksdagarna känner att det är det jag vill göra. Vad det blir av det hela sen är en helt annan fråga men det är i alla fall något som jag sjukt gärna skulle syssla med de nästa 3 åren...
Nåväl, cykelringen kring magen måste väck och de fula valkarna som blir när jag drar på mig strumpbyxor och body också, annars kommer jag känna mig osäker bara på grund av det och då kan jag definitivt inte fokusera på dansen... Dessutom måste jag träna! Springa eller styrketräna varje dag, öva upp rörlighet och äta mindre!
Så, fyra stenhårda veckor väntar på mig! Kommer eventuellt att koncentrera bloggen på att dokumentera mina fram- och motgångar. Håll tummarna för mig och ät nu en massa godis och choklad! Jag får ju inte, för lösgodis får jag utslag på bröst och mage av och choklad innehåller mjölk vilket är tabu!
It's a hard life in the mountains! som Pappa alltid brukar säga. Eller som kock-kollegerna säger: Es Läbe wi im Urwaud. ( "ett liv som i djungeln". Vad de nu menar med det...)

Nu ska jag ägna mig åt min skönhetssömn, för den lär jag behöva mycket av framöver!

Glad påsk på er föresten!

NU är jag definitivt förvirrad!!!

Brorsan och jag tänkte exakt samma sak och sa även exakt samma sak när vi kom ner i vardagsrummet och såg ut genom fönstret även om där var 2 timmar emellan.
Vänta nu här, är det påsk eller advent vi ska fira??
Det var nämligen så att snön föll ner i tunga blaskiga flingor utanför. Vilket väder! Det enda som visade på att det faktiskt är påsk och inte jul är dels forsythian som står i präktig knallgul blom utanför och dels faktum att det snöar, det gör det nämligen nästan aldrig i december...
Under adventstiden brukar gräset vara grönt och träden höstgula och temperaturen runt en 10 grader. Påsken däremot ser ofta ut som nu, många år har mars varit jättefin och varm men så fort påsklovet börjar snöar det och är kallt och äckligt och man vill under inga som helst omständigheter behöva ta sig utanför dörren. Så i år har nog skolbarnen tur, det snöar visserligen hela långhelgen, men nu är det fortfarande skidsäsong, och sen när det är vårlov om så där en tre veckor, då är det strålande fint igen (ta i trä!).
För mig blir morgondagen andra påskafton som jag jobbar. Förra året provjobbade jag på Helsingborgs finaste konditori dit ni alla bör gå om ni är i staden någongång:
Fahlmans.

Ja och vad gör jag idag då? Jo idag är jag ledig! För en gångs skull samtidigt som hela familjen! Härligt! Jag har en äppel-päronkompott på spisen och äppelskivor på tork i ugnen, jag har varit kreativ och målat stora papiermachépåskägg med lackfärg och räknat på hur jag ska sköta min ekonomi i framtiden för att allt ska gå ihop. Jag känner mig duktig! Nu ska jag duscha, sen ska jag göra phyllodegspaket (jag tycker fortfarande att fyllo-deg låter så roligt, haha) av kompotten, kreera en vacker färgglad sallad, hänga upp äggen i trädet och laga fisk i vit sås till familjen, för på långfredagen ska man inte äta kött... Så det så!

Det återstår att se om jag någonsinn får ordning och reda på mitt liv, men nöjd kan jag nog bli i vilket fall, bara jag lär mig acceptera det... En sak vet jag: Jag vill/ska/måste dansa mer! Det är sjukt kul och utmanande och det är en otroligt bra plattform att utveckla mig på! Positiv energi som bara den!
Och jag ska på audition redan i år! DET vore nåt det!


Till kärleken, de som väntar på den, de som redan har hittat den, de som tvivlar och de som tror

I eftermiddags, efter det att jag skrivit mitt inlägg, läste jag några vänners bloggar...
Det är så att jag har en del väldigt fina par i min vänskapskrets. M och A, F och T, B och SS och M, S och DE och M, L och N, och är några av dem. (Hoppas ni hittar er i nån av förkortningarna...)
Det jag vill komma fram till är att jag blir så glad av att se den här kärleken. Jag trodde ärligt sagt aldrig att jag skulle bli det så uppriktigt. Det är klart att man gläds åt sina vänner, men någonstans finns väl alltid avundsjukan Jag vill också uppleva det där, jag vill också ha nån, varför får de och inte jag? Men nä, den där avundsjukan finns inte alls alltid. I alla fall inte hos mig. Önskan finns där att någon gång få uppleva Kärleken med stort K. Att få träffa rätt. Men jag unnar det mina medmänniskor av hela mitt hjärta.
Jag är glad för att de får uppleva kärleken som är så vacker och så skör, så viktig att ta hand om, så äkta, så djup så att partnern fortfarande är det vackraste och bästa som finns, saknad varje sekund man inte är tillsammans, så att det pirrar i hela kroppen varje gång man öppnar dörren hem för man vet att den man älskar bor där tillsammans med en, även efter flera månader! Det är så härligt! Så himla kul att se att de människor som betyder mycket för mig mår bra!

Och det ger hopp! För av någon anledning tänker inte jag som alla de som är avundsjuka och bara vill förstöra, som tycker att Ni passar inte alls ihop. eller Vadå, att han säger att han älskar dig har väl ingen betydelse, det har många sagt till mig och ingen har menat det... eller  Vänta bara tills förälskelsen är över och du ser hur hon verkligen ser ut utan smink. Alla dessa bittra människor som måste sätta krokben för andra för att de är så rädda för att snubbla själva...
On rit quand l'amour nous fait peur, mais on pris pour ce qu'elle vienne dans nos coeur.

Jag tänker istället: Kärleken finns! Och en vacker dag kanske det är min tur! Hoppet dör sist!

Kära vänner i norr! Ta hand om er, ta hand om varandra och kämpa för er kärlek!

Aimer, c'est plus fort que tout
Donner le meilleur de nous
Aimer c'est sentir son coeur
Aimer. pour avoir moins peur


Jag borde blogga mer!

Jag är dålig på att blogga känner jag. Det har blivit några oförståndliga rader de senaste dagarna, men annars har det varit väldigt tomt. Det beror på att det inte finns så mycket att skriva. Inte för att det inte skulle finnas en massa tankar i mitt huvud, en massa längtan i mitt hjärta, en massa frågor och några få svar, möten, jobb, projekt, planer eller för att det inte skulle händå nåt i den riktiga världen. Det är bara så att jag inte kan sätta ord på det.

Jag vet inte vad det är jag saknar, jag vet inte riktigt om jag trivs på jobbet eller inte, jag vet inte vad jag vill syssla med, jag vet inte vad jag tänker på, jag vet inte vem jag är, jag vet inte vart jag är på väg, jag vet inte vad jag gör här, jag vet inte om det vore annorlunda någon anna stans...

Min helg i Örebro som var underbar och alldeles fantastisk och värd vartenda öre (jag lovar, jag ska lägga upp bilder på facebook snart...), gjorde mig helt förvirrad och jag tuggar fortfarande på en del sega upplevelser som jag inte riktigt lyckas smälta. Jag träffade mina pojkar från 2007 och jag fick väldigt egendomlig respons från dem. Jag fattar ingenting. Vad är det ni vill? Vad är det jag vill?
Det var så skönt att få kramar, att få känna att man är någon, att det finns människor som hade saknat en, folk som tänker på en och om inte annat i alla fall blir helt sjukt glada över att se en igen. Jag behövde det. Jag behövde få höra att jag är vacker, att det är tomt utan mig. Oavsett om det är sant eller inte. Det spelar ingen roll.
Min kropp och mitt hjärta skriker efter bekräftelse, jag längtar så efter någon som håller om mig, som älskar mig för den jag är, inte bara för min rumpa, eller mitt glada skratt när jag låtsas må bra. Någon som vill veta hur det är fatt på riktigt och som står ut att prata om alla de där jobbiga frågorna som tränger sig på i livet ibland och som jag verkar älska att älta.

Jag har ingen aning vart jag är på väg eller vem jag är egentligen. Det tär, men bara passivt. Jag går inte runt och funderar på det hela tiden, så viktigt är det inte, men det tär ändå, omedvetet, undermedvetet...

Min sociala sida har inte lyckats komma tillbaka helt, det är mina vänner som hör av sig till mig, frågar om jag vill hitta på nåt, inte tvärtom. Jag vet inte varför. Jag var ju alltid den som brydde sig så otroligt mycket om hur andra mådde att jag inte ens reflekterade över mig själv. Kanske är det det jag får tillbaka nu. För att jag brydde mig för lite om mig själv lyckas jag nu inte bry mig om andra. Det kan också vara jobbet. Som är så socialt så att jag inte orkar träffa folk sen. För det är egentligen bara hemma (om ens där) som jag är mig själv, slipper ha på mig masken, slipper spela min roll.
Åh, jag vet inte ens vad det är jag vill ha sagt med allt det här.

Där finns någon som är intresserad och som jag är attraherad av. Det är bara det att jag vet att det aldrig någonsinn skulle kunna bli något seriöst, men jag har ingen aning om han ens vill nåt seriöst med mig. Frågan som jag ställer mig då eftersom jag inte vet om jag kanske kommer krossa hans hjärta eller övertala mig själv om att jag är kär och sen få mitt hjärta krossat: Är det värt det?
Är det okej att låta sig hållas om och själv hålla om något, ge och ta den närhet man behöver även om man vet att det inte kommer vara länge? Eller blir man sårad även när man vet om det från början? Eller kommer man känna sig utnyttjad sen?
Jag vet inte, men jag vill så gärna att någon ska lägga sin hand om min nacke och dra mig nära intill sig...

Varför är jag så fruktansvärt romantisk?
Och hur kan jag vara attraherad av någon som jag inte ens kan prata med på ett normalt sätt, han förstår inte vad jag menar. Det låter dumt, men den intellektuella skillnaden är så makalöst stor att jag nog skulle fördumma i hans sällskap i längden.
Ge mig en tjock bok så jag får näring.

Snö av Orhan Pamuk blir bra, då kanske jag även får lite förståelse för kulturen och religionen och dess sammanhang i östeuropa.En annan tanke som slog mig igår när jag satt och åt med mina arbetskolleger och dessa pratade albanska med varandra (ett av de europeiska språken jag inte talar och inte förstår vilket gör mig ställd och arg, jag talar fem språk och förstår närmare ett tiotal, då stör det när man inte fattar...). Dessa människorna arbetar som kock, kypare och diskplockare och talar relativt dålig tyska ( det är lite olika nivå där, diskplockaren förstår man inte alls, kocken bryter och kyparen talar flytande, vilket givetvis beror på hur länge de har varit i Schweiz). Det jag la märket till var min tendens att dumförklara diskplockaren för att jag inte kunde kommunicera med honom, men så fort han pratade med sina polare på sitt eget språk steg hans position och jag kände mig plötsligt liten, som en ignorant, arrogant västeuropé som inte har någon aning om det riktiga livet.
En mening formades i huvudet på mig när jag lite senare försökte ta upp beställning från ryska gäster på dålig engelska:
Dumförklara aldrig någon för att han inte talar ditt språk, du talar ju inte hans heller.

Så från och med nu tänker jag bara dumförklara sådana människor som inte kan mitt språk fastän jag kan deras... (Det där var väldigt självironiskt menat och dignar av sarkasm...)


Okej, ännu ett osammanhängande virrigt inlägg vilket tyvärr beror på att det är så jag mår för tillfället. Förvirrad, vilse, konstigt, tvivel, nagande, längtan är begrepp som kommer upp när jag frågar mig själv:
Hur är det fatt? Egentligen?

Vår!

När Lillan kom till jorden, det var i mars när göken gol sa Mamma att det lyste av vårgrönt och av sol. Sjön glittrade som silver och körsbärsträden stod i blom, då blev hon döpt till Maja, ty Lillan det var hon.

Det verkar som att allt är minst en månad för tidigt här på våren och försent på vintern.
Körsbärsträden blommar visserligen inte än, men solen skiner, fåglarna sjunger, tulpaner och krokussar slår ut, gräset börjar bli grönt, träden bär knoppar som börjar bli gröna.
Och i helgen var det nästan 20 grader varmt!

Det här kan bli en riktigt bra dag, förutsatt dock att chefen har vaknat på rätt sida och låtit vårsolen ta sig så långt in som det går i henne. Verkar som att hon har förslutit sitt hjärta för väligt väldigt länge sen, så dit når den ändå inte, men kanske nästan. Hoppas hoppas. Annars blir det som vanligt, förutom att solen skiner utanför. Härligt! Nästan så man borde cykla till jobbet.

Jag önskar att jag var kär, det skulle passa till det här vädret... Käka glass tillsammans, promenera... Mmmm...
Tids nog, så...

Spring för livet!

Det gäller att kuta på så man håller jämn takt med livet innan det har sprungit ifrån en...

Det går inte alltid fler tåg åt det hållet man ska...

Carpe diem!

Vad är meningen med just ditt liv?

Vem är hon i spegeln?

Skynda på nu!

Nu är du ung, nu har du livet framför dig, nu måste du ta dina chanser, passa på!!!

Om några månader fyller jag 21, då måste man börja med antirynkkräm.

Finns det någon som kan tro genom tegel?

Go before it´s too late...

Min hjärna är verkligen som en tvättkorg. Smutsigt och rent i ett ända kaos. Inte ens svart och vitt har jag skiljt på.

Varför är det mjölk i choklad? eller Varför är det så svårt att komma på bra rubriker till blogginlägg??

Undrar om det finns någon djupare betydelse i att jag har just dessa Winnerbäck rader i huvudet sedan igår. Ständigt kommer jag på mig själv att forma orden med munnen så fort jag vänt mig bort från gäster eller drakchef.

... jag är ingen tanklös idiot, jag är en grabb som söker bot på mina grabbiga begär. Och det ni ser här är bara en halvfärdig del av en process. En ideologisk skönhet som är under konstruktion...

Ja, visst är man mitt i en process, och visst är man en ideologisk skönhet när man ger sitt yttersta för att lyckas vara till lags, för att hinna med, för att lära sig allt och samtidigt vara snäll, trevlig och uppmärksam mot gästerna. Slitigt så inåt... Men men... Sånt är livet ;-pJobb hela påsken förmodligen, men det gör inte heller så mycket för vad är en påsk utan ägg. Det är inte roligt att vara atopiker med prurigo! Det kliar som fan och ser fördjävligt ut! Och jag har tvingats avbryta mitt bantande, pallar inte att tänka på det också. Nu är det inga ägg och ingen mjölk som gäller och lite bättre blir det faktiskt, så det lönar sig nog, bara jobbigt att ställa om och försöka komma på vad man faktiskt kan äta och vad inte. Köket på jobbet är tillsagt, så Ebba får specialmat. Kommer bli övervägande grönsaker och sallad. Det är ju bra för figuren har jag hört, så jag misströstar inte än.
Men ett kokt ägg med kaviar till påsk hade inte varit fel.
Eller en chokladhare... Ååååh, varför är det mjölk i choklad?!?!?

Vem är hon?

Hon sitter på bussen djupt inne i den fantastiska värld romanen hon läser har att erbjuda. Plötsligt kommer hon på sig själv och tittar upp för att se hur långt de har kommit, då möter hennes blick en ung kvinnas vilsna ögon i den svarta glasskivan. På sätt och vis känner hon igen henne. Hon har vissa drag som känns så bekanta. Men ändå kan är hon främmande. Hon anstränger sig för att hålla kvar blicken, möta kvinnans ögon, hon blickar djupt in i dem. Vem är du? mumlar hon tyst för sig själv. Hon får inget svar.
Hon ser nogrannare på kvinnan. Egentligen skulle hon kunna kalla henne för en tjej, men det är något som gör att kvinna känns rättare. Hon verkar ha sådana erfarenheter att hon inte är tjej längre, att hon har kommit över det. Det är svårt att gissa hennes ålder. Hon skulle lika gärna kunna vara sexton som tjugotre. Men det kanske är ljuset.
Vem är hon?
Hon ser ut att vara på väg utan mål, att inte riktigt veta vad hon vill eller vart hon vill komma. Hon verkar vilsen på ett sätt som vittnar om att hon inte har någon speciell anledning för det. Allt rullar på egentligen, hon har familj, vänner, en någorlunda frisk kropp, hela livet framför sig och ändå är det något som saknas, något avgörande.
Hon kommer sig för att tänka att den unga kvinnan ser vacker ut. Det ljusa röda håret uppsatt övanför pannan, de osynliga ögonbrynen som kontrasterar de mörka glasögonbågarna, den ljusa hyn som verkar så skör och tunn av allt kortison, de mörka läpparna och den markanta gropen ovanför överläppen som bildar en underlig övergång till den raka näsan - allt passar ihop, det stämmer liksom. Så ofta har hon sett det här ansiktet och ändå känner hon inte igen det. Hon skulle så gärna få svar.
Vem är hon?


Bara så att ni vet...

Jag kom hem bra i söndags. Eller ja, det var ju redan måndag, men resan gick i alla fall lite bättre än resan till Örebro vilket ju inte var så svårt!

Bara några saker som jag vill ha sagt så fort som möjligt:

TACK! Tack så otroligt mycket alla ni som bidrog till att jag fick en underbar helg i Örebro! Tack för att ni finns och för att ni hade saknat mig! Det var sjukt kul att komma tillbaka, träffa alla, kramas, festa, prata, mingla...
Tack, Bilbo för att du hämtade mig på Arlanda! Tack Bilbo, Celeritas och Andreas för att ni körde mig till flygplatsen! Tack bästa vännen för husrum, sällskap, prat, mys, sängplats och för att du tog hand om mig!

WOW! Fan, vad bra ni är Örebrospexet! Ni är sååå bra!!! Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Sveriges bästa spex!! Det var definitivt värt resan!

GÅ OCH SE SPEXET! Ni som inte har gjort det! Kolla in
örebrospexet.com!

Några insider-ord till spexarna om det där med att audition är till för att ta fram folk som är rollerna. Jag kan väl hålla med om att Snygg är ung och grön, men kanske inte så... Fast jag förstår ju att det var en syskongrej också att nämna det... Nåväl det viktiga var i alla fall som jag ville säga att Bianca och Isabella är sina roller, eller jo på sät och vis för Isabella är otroligt vacker, men det blir sååå fel när Bianca som spelas av underbara Tistla sjunger "och jag är ful"... Fel fel fel! Bara så det var sagt! Oavsett om ni nu är rollerna eller inte så spelar ni det OTROLIGT BRA!!! Ni är så makalöst duktiga! Varenda en av er och samspelet är helt perfekt! Grattis!

Och så en gång till för er som fortfarande inte fattat: GÅ OCH SE FURSTINNAN AV SICILIEN! Ta med er era vänner och deras vänner och kursare och jobbpolare och barndomskompisar och dejter och föredetta dejter och föräldrar och syskonbarn och elever och helt enkelt alla ni känner! Ge bort spexbiljetter i present! Det kostar som en biobiljett för en ickestudent och man får minst dubbelt så mycket för det! Tre timmars underhållning! Live! På hög nivå! Örebrospexet håller hög nivå och iår har de inga nacister på scen, vilket gör det hela åtminstone liiite mera barnvänligt...

Så, nu ska jag inte tjata ännu mer för då tror ni plötsligt att jag får ut nåt av det, fastän det egentligen bara är så att jag så gärna skulle se det fler gånger och vet att var och en som ser det kommer att tänka: Vad bra att jag lyssnade på Ebba och gick och kollade på spexet, jag hade missat nåt annars! Eller: Tänk om jag inte hade sett spexet, då hade jag inte gått med och då hade jag inte lärt känna...
Ja, ni förstår.

Jag saknar Örebro redan igen, men som sagt: Tack för en underbar helg!


Framgång

Nu har jag jobbat fyra dagar i sträck. Det låter inte mycket och det är det inte heller egentligen. Men när man inte är van, allt är nytt och man inte kan sova då är det mycket! Jag är helt kaputt vilket inte är så bra inför den kommande helgen... Men det ska nog gå, jag får sova på flyget helt enkelt och dricka massor med kaffe=)

Jag har haft långa arbetsdagar. Har inte kommit hem innan elva en enda dag och i tisdags tog jag sista tåget hem (00:15) så jag var inte hemma förän strax före ett. Då hade jag alltså jobbat till midnatt... Det var tufft, började elva igår ändå...
Nåväl. Det börjar funka ändå. Jag börjar kunna allt mer och mer, jag lär mig nytt varje dag men kan omsätta det jag lärt mig innan också.

Igår lyckades jag duka av ett bord med tre personer på en gång! Det kallar jag framgång! (Ett bord med tre innebär tre stora tunga tallrikar, bestick, tre små tallrikar, smörknivar, en liten tallrik med ett smörkar, en brödskål, salt och pepparkvarnar, alla tallrikarna tas på en arm, besticket på en av tallrikarna, brödskålen på och sen salt och peppar i andra handen)

Fick en jättesöt kommentar av en av killarna på jobbet igår. Han är jämngammal med mig och vi har pratat en hel del på rasterna och på väg till stationen. Stackarn har problem med sin tjej, de har varit tillsammans tio månader och han älskar henne mer än något annat någonsinn. Ändå bråkar de hela tiden och han mår så dåligt över det att han knappt kan äta. Sitter bara och röker på rasten. Hursom så sa han så här igår: "Varför kan inte du vara min flickvän, Ebba?" Jag blev paff och frågade varför han säger så. "Det vore så mycket lättare, du är så snäll."
Jag vet att han inte vill nåt för jag märker hur mycket hon betyder för honom, det är bara så hjärtskärande att se hur han mår. Därför var det enbart gulligt och jag sa till honom att det väl är bättre att ha en kompis som är snäll och som alltid finns där för en oavsett flickvän. Det är det väl?

Det är inte helt lätt att hantera all den responsen man får av den manliga delen av en masndominerad arbetsplats. Tjejerna är snälla men reserverade förutom en som är väldigt bossig gentemot mig. Från killarna kommer däremot en massa uppskattning. Mer eller mindre smickrande kommentarer, komplimanger, ibland lite väl uppenbara antydningar, och mycket förtroende från vissa av dem. Två av kockarna har anförtrott mig saker som ingen av de andra kollegorna vet om. Jag blir lite som en syster på nåt skumt sätt. Jag är jämngammal, men inte lärling, dessutom bra mycket smartare än de flesta jag jobbar med. Det lät taskigt, men så är det helt enkelt.

Nu ska jag sy färdigt min klänning, tvätta och packa, sen balett. Imorgon drar jag norrut! Då blir det FEST! En hel helg!!! Jaaaa!!!!!!

Å, en annan framgång som jag ju ville skriva om: Jag väger nu 61.7kg. Detta innebär att jag har lyckats gå ner över två kilo sen jag flyttade hit! Yes!


Det är så skönt att veta...

Ni vet den där känslan som infinner sig när man inser att man inte alls är så ensam som man trodde, när man fattar att det finns folk som bryr sig, människor som vill umgås med en, vänner som inte glömmer bort en trots all vardagsstress...?
Just den känslan värmer just nu hela min kropp. En gintonic med Julia gjorde susen! Hoppas hon förstår hur mycket hon betyder för mig...

Idag gick inget som jag ville, jag ritade fel mönster, tyget gick inte att stryka ordentligt, jag var trött och gnällig. Dessutom hade jag en sån där dag då tårarna liksom sitter i ögonvrårna för att triumferande skjuta fram vid minsta lilla (icke-) anledning. Ibland hatar jag verkligen min kropp! Och då menar jag inte så mycket hur den ser ut utan vad den gör. Jag avskyr att inte ha kontroll, men ibland så kommer tårarna och jag har inte lärt mig tyda vad min kropp vill säga mig med det, eksemen blir inte bättre och jag blir andfådd jättefort. Dumma dumma kropp.
Innan jag går och lägger mig ska jag bekämpa eld med vatten och ge min kropp lite kärlek i form av kamomillte för mina slitna händer (huden börjar bli riktigt tunn nu, vågar knappt ha på cortison alls), brännesselte för min oroliga mage, en varm säng och några timmars sömn för min tydligen ansträngda kropp.

Smset från Julia gjorde underverk. Hon måste ha nån sån gen så hon känner av när jag behöver träffa henne. Hon märker det ju till och med innan mig...

Det är skönt att veta att det finns folk som bryr sig. Oavsett om de bara är några kilometer bort eller flera hundra mil. Det är skönt att veta ändå.
Jag hoppas att det finns människor som jag kan ge den här känslan till, som jag lyckas visa du är inte ensam. Man behöver det för att överleva. Det finns så mycket i världen som tar ens kraft och energi, man behöver verkligen de människor som kan ge en det tillbaka.

Livet är ett underligt påhitt...

Aaaargh

haha, jag vet inte hur många inlägg jag har påbörjat så, men ibland finns det bara inget bättre uttryck...

Eländes mönster som inte motsvarar min storlek! Gaaah! Upp till kamp! Det ska faktiskt bli en klänning!

För om en vecka ska jag på galapremiär! Så det så!