Svensk musiksmak

Sitter just och lyssnar på P3 s Digilista. Jag blir så - förvånad, perplex, arg... Förra året var det Boten Anna som låg etta den 17/6-06. Nu har det släppts en låt som låter nästan likadant och som har en ännu mer meningslös text. Den handlar nämligen om en liten fågel som  ville leka med sina vänner. ??? Vad tänker svenska musiknedladdare med egentligen? Ibland känns det som att en del låtar släpps som experiment för att se om människor är så dumma i huvet att de verkligen går på allt och om tio år kommer det stå i Aftonbladet:
 Svenska folket dumförklarat av forskare
Under 20 år har en forskargrupp i tysthet forskat om svenskarnas musikvanor. Genom att ge urusla musiker skivkontrakt har de testat svenska folkets benägenhet till kritiskt lyssnande. Resultatet är skrämmande. Ett tiotal vetenskapsmän har lurat 9 miljoner svenskar.

Då kommer det komma fram att Boten Anna, Ska vi äta körsbär, Du är så yeah yeah och Det var en gång en fågel i verklighet bara var skämt.
Jag bävar redan inför hösten med alla dessa nolleutgångskvällar på Kåren och Frimis, samma musik, fulla månniskor som skriker ab lycka när DJ en lämnar all sin musikalitet och stolthet bakom sig och spelar Det var en gång en fågel. Jag fick nog redan i höstas och då hade jag sluppit de här låtarna under större delen av sommaren...
Menmen, det är väl därför folk blir så fulla när de går ut i det här fruktansvärt avlånga landet där det ju egentligen finns en massa bra musiker. Är man inte stupfull står man helt enkelt inte ut med musiken som spelas. Bra för barpersonalen som får mycket sålt eftersom de ju väldigt tydligt samarbetar med DJen...
Sup och skrik på svenska folket, men tänk på att en dag kommer ni att känna er sååå lurade!!! Just nu sitter nämligen den där forskargruppen någonstans nergrävd i ett underjordiskt tunnelsysten under den värmländska skogen. Det är iaf jag övertygad om!

Kommentarer
Postat av: Dennis

Jag håller med till 762,19%!!!
Lyssnade idag på Digilistan, och kunde bara konstatera att alla dom där nya låtarna av folk som kallar sig nånting i stil med "DJ Ragnar" eller nåt gör EXAKT likadana låtar! Det är bara texten dom skiljer!
Digilistan suger! Ofta.
Hoppas allt är bra med dig, tjejen! Saknar dig! :(
Sköt om dig!!! Kraaaaaaam!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback