Svacka

I fredags var jag på shiatsu-terapi hos min danslärare. En av frågorna hon ställde innan hon började dra i mig var om jag ansåg mitt stämningsliv förlöpa mer som ett "vanligt" tåg med mjuka kurvor och ganska jämna sluttningar eller mer som en berg-och-dal-bana... Ni känner mig, ni vet självklart vad jag svarade.
Nu har jag just hamnat i en av de där dalarna. Eller fritt fall kanske. Eller som starten vid Kanonkulan på Liseberg. Marken dras liksom bort under fötterna på en.
Jag vill ha koll på mitt liv, jag vill ha struktur och överblick. Just nu känner jag mig helt överväldigad av allt som händer runt omkring. Jag hinner inte med det jag ska, jag misslyckas (vilket är ungefär det absolut värsta som finns i min värld), jag hinner inte med rent känslomässigt heller. I skolan har alla lärare hittat min svagpunkt i just deras ämne och är på mig ständigt. Det är bra, hur skulle jag annars komma vidare, men det är för mycket på en gång och det gör ont att bara få höra vad som inte är bra nog, det tär på självkänslan... Och det är väldigt upprivande. Mina lycko- och deprovågor gör det hela inte mindre ansträngande.
Igår mådde jag bra. Jag kände mig stark och duktig, lycklig och vacker. Idag är jag ful, tjock, nära gråten, deppig, frustrerad, arg, lättretad, ledsen och allmänt jobbig... Och jag har ingen som helst koll!

Jag har sångtenta om en vecka, jag har två veckor på mig att lära mig fyra sololåtar, en monolog, tre ensemblelåtar plus Panus Angelikus som jag ska sjunga på en begravning. Dessutom har jag ingen aning hur min semester kommer att se ut exakt. Jag vet inte när jag kommer till Sverige, var jag ska bo i Hamburg, vem jag ska bo hos när i Örebro, vem jag ska bo hos i Stockholm, om jag ska ta mig ända upp i norr... J kommer tillbaka på fredag och jag är asnervös. Jag har ju ingen aning hur det blir. Tänk om jag bara byggt upp en illusion kring honom. Tänk om det hela bara handlar om att det vore så himla skönt att ha nån att vila huvudet mot, nåt som kramar om en, slippa sova ensam varenda natt, och framförallt ha en anledning att inte vara hemma om helgerna. Komma bort, komma ifrån, ha nån som skyddar mig från den här världen som belastar mig så sjukt mycket. Jag pallar bara inte. Ibland orkar jag bara inte mer. Och ingen skulle tro det om mig. Ebba som klarar allt, Ebba som verkar så stark. Du, som är så duktig.

Fan, jag vill inte vara duktig. Jag vill vara lycklig. Men jag har ingen aning hur jag kan vara eller bli det. Och allt blir bara värre av att jag är lättretlig och börjar lipa över varje liten grej. Som till exempel den här helvetes förbannade piss-flugan som hela tiden landar i mitt knäveck. Dessutom luktar jag svett och mår illa för att jag druckit för mycket vinbärssaft med bubbelvatten...

Gaaaaaaaaahhh!

Det värsta är att just nu mår jag så här dåligt, imorgon kommer allt säkert vara mycket bättre igen. Eller kanske till och med redan om några timmar när jag tvättat mina kläder och tejpat mina noter och sitter med en kopp grönt te med myntasmak framför tvn... Ja, då kommer det nog kännas lite bättre. Så upp nu, flicka lilla, och gör nåt åt ditt problem... Av nån anledning uppfanns ju listor och avbockning.

Ta det inte för allvarligt. Jag är bara en senpuberterande intelängre-tonåring.


VIP

Idag var jag på min första fotbollsmatch i Bern med BSC-Young Boys. Som VIP. Det var vår belöning för att vi jobbar så bra Meli och jag. Vi åt gott och mycket (förrätts-, huvudrätts- och efterrättsbuffé... mmm...,) såg en helt okej match (vi missade de båda målen i 47:e och 53:e minuten eftersom vi fortfarande höll på med efterrätten då...), och såg alla spelarna på nära håll. Schweiziska Årets Spelare 2008, Seydou Doumbia, flörtade till och med med oss... Ojojoj...

Försöker jag förbereda mig för veckan som kommer. Ska tvätta träningskläderna och sen gå och lägga mig. Tänkte försöka hinna med ett dopp i floden innan skolan imorgon (är ledig på förmiddagen som vanligt på måndagar) sen är det dans med mina nya höga karaktärsskor som gäller och fyra timmar Commedia Dell'Arte. Tisdag blir en jättelång dag. Tre timmar dansträning på morgonen sen skådespel till sju, sen ska jag prova på den öppna träningen som stadsteaterns unga teaterförening erbjuder. Ska bli spännande att se hur det blir...
På onsdag är det bandrep efter skolan, på torsdag jobb, på fredag... just det, på fredag ska jag på shiatsuterapi, på lördag jobb och på söndag är jag ledig... Sen är det inte ens en hel vecka kvar tills J kommer tillbaka. Känns konstigt. Jag vet ju egentligen inte ens vem han är... Jag vet inte hur det kommer bli när han kommer tillbaka. Jag vet inte ens om jag saknar honom, det hela känns så overkligt. När han skickar SMS blir jag glad och helt plötsligt är allt perfekt, men jag vet inte om jag blir så glad för att det är han som skriver eller om det bara i största allmänhet är för att nån skriver att han saknar mig... Ingen aning. Men sakta och säkert börjar jag bli lite panisk... Det är så lätt att gå runt och säga att å, det tar en hel månad tills han kommer tillbaka... Men nu börjar det närma sig, nu är det inte så många dagar kvar... Och i mitt huvud dyker en massa frågor upp...: Ska jag hämta honom vid flygplatsen? Kommer vi överhuvudtaget hinna träffas nåt innan jag ska iväg igen? Jag jobbar 12-15 och 17-22 dagen efter han kommer tillbaka... Sen ska han flytta, sen har jag projektvecka och sen drar jag norrut på självfinningsresa... Åååh, eBbA, sluta fundera! Det lönar sig inte!

Så, nu ner i tvättstugan, sen i säng... Eller förresten, jag kanske ska kolla på Gothika lite till. Den filmen är fruktansvärd. Hemsk. Men Halle Berry och Penelope Cruz spelar så sjukt bra. Jag vill också bli så duktig som dem!

Yeah

Ja, jo, i det stora och hela kan jag inte säga så mycket mer än det om mitt liv just nu... Det rullar på, det flyter, jag känner att jag investerar tid och pengar i rätt saker (för det mesta åtminstone) och tillförsikt börjar få fäste i hjärtat mitt.=)
Skolan är intensiv och rolig. Jag har sjukt mycket träningsvärk, har ont i varenda liten minimuskel i ryggen, inklusive de små musklerna mellan varje kota, men det känns bra egentligen. Hur var det nu? "En dansare utan smärta är en död dansare..." Jo, det går nog ihop. Det passar dessutom med mina blåa knän=)

Det är klart jag skulle kunna hitta en massa saker att klaga på, jag saknar J såklart, och jag har fått en del eksem igen eftersom min kropp inte rikigt är van vid att svettas och duscha så mycket, jag har ont, jag kan fortfarande inte dansa, jag har för lite pengar, jag vet inte om jag gör rätt sak med mitt liv, jag väger för mycket, det är för varmt, min säng är för tom, vattnet för vattnigt och frukten för söt... Hallå!?! det finns ingen anledning att klaga egentligen, för jag mår bra. Jag gör det jag vill, Och det är kul.

Bern är underbart på sommaren. Nu har vi haft över 30 grader i nästan en hel vecka. Det är hur underbart som helst, Aare är 22 grader varm och hela stan bubblar av liv så fort det blir lite skuggigt. Man träffar en massa underbara människor och svettas ut allt gift man haft i kroppen.'

Skönhetssömn nästa. Det behövs kan jag tala om...

Fredagkväll

En ljummen kväll. En sån kväll då man helst skulle velat sitta ute på balkongen med nån man gillar och en flaska gott vin. I mitt tillstånd dock kändes soffan som ett skönare alternativ. Jag har ont i hela kroppen. Ont på ett bra sätt, men så pass så att jag inte orkar stå eller sitta upp utan hellre ligger ner...
Men en liten sväng ska jag nog gå ut ändå. Andas lite och låta intrycken från veckan som gått sjunka in.
Det känns bra. Saker och ting känns bra. Osäkerheten finns givetvis kvar och det är allt annat än lätt, men det känns bra. Längst in känns det rätt och det känns bra.

Det kommer bli bra det här. Det känner jag på mig. Det vet jag...

Lavendel

Efter en lång, intensiv och krävande dag är jag äntligen hemma och badar fötterna i en svalt vatten med lavendeldoft... Alla ömma kroppsdelar - axlar, lår, vader, fötter, armar, nacke - är insmorda med lavendelolja. Jag är så sjukt trött och har så ont överallt.

Smärtan beror på de senaste dagarnas träning, fem timmar har det varit hittills på tre dagar. Med tanke på att jag förra skolåret hade 7 timmar på en hel vecka och jag idag dessutom hade modern dans första gången, vilket var helt sjukt tufft! Och roligt! Nåt jag saknat väldigt det senaste året. Mycket "känn golvet", "sjunka ner i marken", "andas ner i tårna", mycket ovanliga rörelser och mycket på golvet. Sjukt roligt, men nu kan jag knappt röra mig. Imorgon är det balett och jazz så vitt jag vet och på fredag step och balett, med andra ord 5 timmar kvar... Det var längesen jag hade sån träningsvärk. Men det känns bra på sätt och vis.

Nu ska jag sova och imorgon ska jag fundera vidare på huruvida jag ska skriva nåt SMS till J eller inte... Har fått tips om att inte skriva på ett tag för att göra mig lite mer svårtillgänglig. Killar blir (enligt killar) tydligen mer intresserade när tjejerna tar avstånd... Men jag är så rädd att han inte funkar så... Usch...
Nåväl, de nästa tre veckorna kommer gå fort om det fortsätter som det är nu. Det blir bra.

Det bästa av allt är blockkursen i Commedia dell Arte. Jag älskar det. Teater på riktigt. Äntligen!
Jag lär mig massor. Det gör resten av livet lite lättare.

Som sagt, sova. Recovering är en viktig del i styrkeuppbyggnaden. Tror visserligen att jag skulle behöva fler timmar sömn, jag får helt enkelt gå och lägga mig tidigare imorgon... Det finns en lösning för allt.

Tunghet

Jag vet inte exakt varför det känns så otroligt tungt i mitt inre. De fem som inte är med i klassen längre saknas extremt. Skolan är helt enkelt inte detsamma. Jag är trött och lite besviken över första dagen idag. Första dagen på mitt nya år vid SMA. Det året då jag ska bli dansare... - och konstnär. Men redan efter en kort dag var jag sjukt trött och väääldigt hungrig, så mina goda föresatser om lite mat, mycket träning, inget socker och få kolhydrater sket sig. Såklart. Vem hade inte väntat sig det?
Har ångest inför den långa dagen imorgon med tre timmars träning och fyra timmar skådespel. Jag tvivlar extremt på mig själv och mina förmågor... Jag vet inte om jag kan, om jag klarar av det. Men jag vet inte vad jag skulle göra istället.
Hur ska jag omvandla tungheten till kreativ och konstruktiv energi? Hur?

Just nu känns det bara tungt. Och nästintill omöjligt. Fast givetvis inser jag ju att jag inte vore där jag är om det inte fanns nån mening med det. Jag vet att mina föräldrar är så ärliga att de aldrig skulle stötta mig på det sätt de gör och övertala mig att inte ge upp om de inte skulle anse att jag har talang. De har inga egna ouppfyllda drömmar om en scenkarriär som de projecerar på mig, de ser enbart min dröm och hur jag är på scen och vill att jag ska göra det jag är ämnad för.
Utan dem skulle jag aldrig någonsinn orka. Tack.


Jag kommer göra allt som står i min makt för att inte göra mina föräldrar, förföräldrar, andra släktingar, Brorsan och mina vänner besvikna. Hur mycket jag än tvivlar så är jag skyldig dem som tror på mina talanger och min framtid att göra det bästa av mina tillgångar. Jag tänker visa er att ni hade rätt som trodde på mig, jag tänker göra er stolta och själv bli belåten för att jag inte missbrukat ert förtroende i mig.


Åh underbara sommar

Underbara sommar, så lätt, så vacker och så flyktig.

Jag vaknade strax efter 5 imorse efter ca 2 och en halv timmes orolig sömn och kunde inte somna om. Låg kvar och läste Marian Keyes anekdoter om gratisprover och modevisningar tills jag kl.8.30 bestämde mig för att gå upp, få saker och ting gjorda, och istället unna mig lite vila i eftermiddag innan jobbet.
Jag duschade och lagade lite proteinrik frukost bestående av stekta ägg, mosade kidneybönor, gröna ärter och valnötsbröd. Avrundat med en kopp riktigt gott kaffe och utspädd apelsinjuice. Givetvis avnjöts denna gedigna måltid ute i morgonsolen som redan värmer så pass att jag sitter i shorts och bikiniöverdel och steker sen klockan 9. Mmmm, det, mina vänner, är äkta livskvalité!
Det enda jag saknar riktigt mycket i det läget är havet. Ja, till och med mer än J... Vilket nog mest beror på att jag har en sån stark naturlig koppling till havet som gör att det ger mig styrka och ro på ett övernaturligt sätt. Har under många års tid byggt upp ett starkt beroende till havet. Framförallt Öresund. Måste förbi i Helsingborg i höst, det går inte annorlunda...

Jag har till och med lyckats skriva en lista med allt som jag behöver inhandla inför måndag.
Bl.a. innehåller listan: shampoo, balsam, tvål, hårspray, hårskum, hårsnoddar, spännen, ev. hårnät, solkräm, plastmappar, strumpor, vanliga bekväma! skor, jeans, trosor, vitaminer, magnesium/calciumtabletter, baspulver, balettskor av tyg, balettstrumpbyxor i rosa eller vitt, karaktärsskor med hög klack, steppskor i storlek 39, balettbody, linser.
Om man skriver sakerna över varann så blir listan ganska lång. Tar det jag orkar och hinner med idag, sen vila, sen jobb, sen Beas födelsedag (blir väl en flaska vin på allmän plats=), sen sova och imorgon ska resten inhandlas, fest på kvällen, lördag jobb 12-16 och 21-02, söndag vilo- och städdag med en fin semesteravslutning i form av open-air-bio Abrazos Rotos.
Min sommar har varit intensiv och bra. Det har hänt mycket som jag inte hade räknat med, har lärt känna fina människor som kommit att betyda mycket och hunnit njuta en hel del trots allt jobb.

Ut i sommaren med er, sitt inte där framför datorn och glo! Det kan ni göra när det regnar=)

Jajjemänn!

Å förresten: Örebroare, kom på It's SÅ på Conventum 26/9 Studenternas årshögtid. Jag kommer i alla fall vara där! Yeah!

Röda Mattan

Haha, nu fick jag just en jättekonstig framtidsflash... "Tänk den dagen då jag står där på Röda Mattan av nån anledning och hela världen har åsikter om vilken klänning jag bär och med vilka skor och vilken väska jag kombinerar den... Vem som fixat mitt hår och vem som målat mina naglar... " Shit vad, paranoid jag blir när jag tänker så... Där vill jag nog inte landa, det är i alla fall inte det jag siktar på... Klart att det vore lite kul. Känns som en nice bekräftelse att ge alla dem som tror på mig... Se mig tacka dem när jag tar emot en Oscar eller nåt... Wow... "Tack alla ni, som alltid trott på mig... Kära vänner i ljus och i mörker, i växlande väster och öst är ni alltid mitt hopp och min helande tröst...!" Undrar hu många gånger Lasse Winnerbäck har citerats på Oscargalor... Nåväl, en gång måste i alla fall bli ända, eller kanske blir det ju aldrig av... Vem vet...
Man vet aldrig vart livet leder en... Livet är en sån jäkla lustig tingest... Det tar en vart som helst... Helt plötsligt händer nåt som förändrar allt... Eller det händer ingentng, det kan också förändra allt...

Vet inte om jag skrev det igår, men en tattuering blir det nog verkligen inte innan jag gått ner några kilon till... Även om grabbarna tycker jag är dum i huvudet... De tycker jag är perfekt och jag älskar dem för det. Idag fick R ge löftet om att komma och slå ner mig den dagen jag får för mig att jag ska skönhetsoperera mig... Hoppas han håller det.
Hoppas det finns fler än han som skulle ge mig en ordentlig smäll på käften när jag tror att jag måste göra brösten större och munnen fylligare eller låta suga bort de grammen fett som ännu håller sig kvar på höfterna...
Det måste finnas andra vägar...
Jag önskar jag vore stark nog att motstå frestelsen... Jag önskar jag vore attraktiv av nån annan anledning än att jag är svensk och dansare... Jag önskar det fanns en djupare mening med livet...

Men egentligen är jag väldigt nöjd med livet. Fick ett sms idag som fick hjärtat att banka lite extra... Ja, självklart kom messet från Malaysia... Sånt är livet, det svänger och vänder och ställer allt upp och ner när man som minst räknar med det.
Jag, som inte skulle låta mitt hjärta fångas av någon innan jag flyttar, som bara skulle satsa allt på min karriär... Fatta hur rätt vänner kan ha när det säger, du kommer bli kär innan du flyttar härifrån ändå, sluta inbilla dig nåt... Flicka lilla... Hur kunde det bli så här...

Jag lovar mig själv och alla som tror på mig och är med mig på min väg, att jag inte tänker låta kärleken stå ivägen för konsten. Min största kärlek gäller ändå scenen och konsten. Ingen människa kan komma emellan där, inte ens J med sina gröna vackra ögon... Aldrig....


Rosé-vin is the shit

Jajjemän, rosé-vin är livets elixir...=) Mmmm, nåt jag skulle kunna dricka flaskvis...
Idag fick det bli tre glas, det räcker en kväll som denna. Saker och ting känns lite lättare och lite ljusare...
Träffade två föredetta bandkolleger och njöt av obesvärat samtalande... Det är bra med folk som känt en ett tag, de förstår en på ett annat sätt... Man behöver bara förklara det som händer just nu, allt annat vet de redan...

Igår kom det definitiva kontraktet för Hamburg. Jag ska alltså verkligen börja där 2010. Det känns så overkligt och nu känns det nästan dumt att vilja åka härifrån. Nu när hjärtat bankar så hårt...

På måndag börjar skolan igen. Sommaren är nästan slut. Det börjar bli dags för en sammanfattning. Men det får nog bli imorgon eller torsdag... Just nu känner jag inte för det.
Just nu känner jag inte ens för att tänka på J... Vad är klockan i Malaysia? Vad gör han? Sover han, är han vaken? Mår han bra? Jag har inte hört nåt sen han klev på flyget...
Jag hatar mig själv för att jag är så orolig. Släpp taget, Ebba...

Funderar på allvar på att låta tatuera mig. En fjäril, precis i kanten av höftbenet. Problemet är bara att det bara är snyggt om man har en snygg mage, alltså gäller beslutet inte bara tatueringen utan även vara rejält nogrann med figuren för att hålla magen i trim... Min deal är nu att jag får lov att tatuera mig (om jag fortfarande vill då) när jag lyckats gå ner några kilon till... Målet är att någongång vara lika snygg och muskulös som
Alex Hipwell, dansare och vän till vår jazz-lärare. Om jag någonsinn lyckas se ut så, då får jag tatuera mig så mycket jag vill, men utan six-packs blir det ingen fjäril på magen.

Nu måste jag gå och lägga mig. Imorgon står Urban Swimming på programmet. Mys med några fina pojkar, kanske en öl eller två, måste ju inte jobba förän kl.19=)


Tunga fjärilar

Jag har tunga fjärilar i min mage. Nåt som får mig att tappa aptiten och bli alldeles matt utan att några tårar kommer. Det är ingen sorg. Bara tunghet. Tunghet för att ödet är så jäkla grymt ibland..
Hans doft hänger fortfarande i kuddar och täcken. Hans blick hänger kvar bakom mina ögonlock, hans röst har fastnat på mina trumhinnor, hans ord sugit sig fast i mitt hjärta.
Det var länge sen någon kom så nära min själ. Väldigt länge sen. Så länge sen att jag knappt minns att det någonsinn hänt förut...
Inte så här i alla fall...

Timingen är ungefär så dålig som den kan bli. Det dröjer fyra veckor tills vi får chansen att lära känna varandra bättre. Två dagar har vi haft. På två dagar kommer man inte jättelångt. Man kommer nära varandra, men man lär inte känna varandra...

Jag ber till gudarna att de ska ta hand om honom, att ingenting ska hända när han dyker, eller surfar eller festar... Jag vill bara att han ska komma tillbaka välbehållen.

Och att han inte ska glömma mig...

Typiskt...

Jag faller för hans sätt, hans personlighet, värme, utstrålning, gröna ögon, piercingen i läppen, skrattet, naturligheten, den självklara livsglädjen, självförtroendet... Pladask! Och som jag ligger där och känner mig som en blandining av en blyg skolflicka som inte kan sina glosor och en fisk som just dragits upp på land, får jag reda på att han åker till Malaysia i fyra veckor på måndag och flyttar till andra änden av Schweiz när han kommer tillbaka.

Typiskt! Jag klagar och klagar på att det inte finns några killar som passar mig och när där väl finns en som jag känner att jag skulle kunna tänka mig att lära känna så pass väl att jag skulle släppa in honom innanför mina murar, då ställer sig omständigheterna emot mig. Som vanligt.
Hur fan ska man då kunna lära känna varandra!?!? Jag tror jag blir tokig...!